^Oldal tetejére

Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6 Slide 7

Kutyaiskolánk állatorvosa

Dr. Prohászka Márta
Elérhetőségek:
Mobil:06-30/9574-979
TEL/FAX: 33/440-198
Rendelő:
2510 Dorog, Bécsi út 79.

WEBOLDAL

Vizsgaszabályzatok

ÚTMUTATÓ az FCI vizsgák lebonyolításához:

FCI - Vizsgaszabályzatok 2012

 

HPO, BH, Nemzetközi Mondioring Szabályzat 1-3:

MEOE Vizsgaszabályzat gyűjtemény

  

FCI Agility Szabályzatok:

FCI Agility Szabályzat magyar nyelven

 

Hirdetés

Egy Dorogon működő kutyakiképző iskola indításának gondolata 2008 júliusában merült fel bennünk először, szerettük volna a '70-es, '80-as években Dorogon működő, országos elismerésnek örvendő kutyakiképzés hagyományait folyatni.

Kevesen tudják, de Dorogon az említett időszakban rendkívül élénk, pezsgő kutyás élet zajlott munkakutya-versenyekkel, illetve magas színvonalú szakemberképzéssel. Ebben az időszakban mind a Magyar Honvédség, mind a Magyar Rendőrség rengeteg kutyát vásárolt a térségből szolgálati célra, illetve sok, az Országos Munkakutya Bajnokságon induló, és eredményesen helyt is álló versenyző és versenykutya került ki ebből a kutyakiképző iskolából, hála az itt folyó magas szintű kiképzői munkának és a példamutató társadalmi összefogásnak. Ebben az időszakban itt működött az ország egyik - ha nem az egyetlen - kotorékversenyek lebonyolítására is alkalmas versenypályája.

2008 augusztusában egy dorogi vállalkozó, Kele Tibor önzetlen segítségével elkezdődött az iskola elindításához szükséges minimális anyagi és tárgyi feltételek megszerzésének folyamata. Több kiszemelt terület megtekintése után az Önkormányzattal egyeztetve, a terület kedvező fekvése, valamint elhelyezkedése miatt, a Lőtér és a Kesztölci erdő valamint a dorogi patak által határolt földterület mellett döntöttünk.

A kiképzés elindításához szükséges földmunkák elvégzése után a kiképzések 2008 novemberében elkezdődtek egy 20 fős kezdő csoporttal, és Simon Józseffel, aki a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületéhez tartozó Őrző - Védő Sportbizottság által indított Kutyavezető és kiképzés vezetői - OKJ által jegyzett és elismert végzettséget adó – tanfolyamát végezte el 2006 évben.

Kutyakiképző iskolánk indításának céljai között a következők szerepelnek:

- szeretnénk a térségben az általunk megismert nyugat-európai mintára épült kulturált és felelősségteljes kutyatartási szokásokat meghonosítani, ezáltal is csökkentve a kutyatartók és a kutyával nem rendelkező dorogi polgárok közötti ellentéteket, illetve feloldani ezeket. E cél eléréséhez a képzett kutya elengedhetetlen feltétel.

- a kutyaiskolába járó gazdák számára lehetőséget akarunk nyújtani arra, hogy a legmodernebb etológiai kutatásokra épülő kiképzési metodikákat és fogásokat megismerhessék, ezáltal a kutya kiképzésének folyamatát örömteli, motivált tanulási folyamattá alakíthassák mind a kutya mind a gazda számára, lehetőleg kényszermentesen.

- terveink között szerepel a környéken idáig nem ismert agility kutyássport megismertetése is az ez iránt érdeklődő gazdák számára.

- szeretnénk kutyakiállításokat, tenyész szemléket szervezni akár nemzetközi szinten is, ezáltal is öregbítve a város hírnevét.

- helyt szeretnénk adni országos munkakutya versenyeknek, munkavizsgáknak országos szinten elismert munkabírók illetve versenyzők bevonásával.

- kutyabemutatók szervezésével szeretnénk részt venni a városi rendezvényeken a kutyakiképzés és a kulturált kutyatartás filozófiájának minél szélesebb réteghez történő eljuttatásának érdekében.

Várunk minden érdeklődő gazdát sok szeretettel Dorogon a Lőtér melletti területen, szombaton és vasárnap délután 2 órától!

COPYRIGT © 2013 www.dorogikutyaiskola.hu